Wat als je personeel opleid en ze gaan lopen? | Vlog #31 Cor Spronk SB&A

Wat als je personeel opleid en ze gaan lopen?

Het opleiden van je personeel kan een duur grapje zijn. Vaak zijn het cursussen of trainingen die nodig zijn om de kennis op pijl te houden of om bepaalde certificaten in stand te houden. Vaak worden dit soort trainingen als een noodzakelijk kwaad gezien.

Wat zou er nu mooier zijn dan dat je je personeel een training kunt aanbieden en dat je daarna al heel snel zou merken dat de sfeer in het bedrijf met sprongen omhoog ging. Dat je personeel pro-actief met hun eigen problemen aan de gang gaat. Dat ze hun resultaten weer gaan helen en zelfs meer. Wat zou je dat een rust geven toch? Dat wil je toch en daar heb je vast veel geld voor over.

Tja, en als er dan eens een zo'n personeelslid gaat lopen, omdat hij eindelijk ziet welke potentie hij heeft, dan baal je natuurlijk als een stekker. Dat is logische n dan mag je best even de pest erin hebben.

Maar stel dat je je personeel niet opleid en alle certificaten verlopen wat kun je dan nog met hen? En als ze dan blijven? Nog erger..... wel personeelskosten, maar geen omzet.

En wat mis je als je personeel niet meer gemotiveerd te krijgen is en de resultaten steeds verder weg zakken? En ze blijven? Je moet er niet aan denken. Je bedrijf wordt een sterfhuis.....

Bel me gerust op om hier eens verder over te praten samen. Ik weet dat ik je kan helpen.